Grafiek
Volwassenen

In dit atelier ligt de nadruk niet op oplages drukken maar in het plezier van het drukken zelf. Experimenteren en jezelf uitdrukken staan centraal.
Tijdens de eerste twee jaren krijg je een echte stevige basis mee. Alle basistechnieken komen dan aan bod.
Voor de technieken werken we met een wisselsysteem. Het ene jaar start je met hoogdruk (lino, houtsnede, stempels), vlakdruk (hedendaagse vorm van steendruk) en doordruk (zeefdruk). Het jaar daarop komt het etsen met al zijn varianten aan de beurt (droge naald, lijnets, aquatint, suikerets).
Vanaf het derde jaar heb je de vrijheid om je te verdiepen in een techniek die je zelf kiest en je eigen stijl verder te ontwikkelen. Tijdens het laatste jaar kom je naar buiten met je werk in een tentoonstelling. Naast de technische en beeldende kwaliteiten van je werk staat op dat moment de relatie tussen jou en je werk centraal.

Tijdens de hele opleiding ligt de nadruk op individuele ontwikkeling. Of je nu je eerste stapjes zet in een academie of net een project hebt dat je grafisch wil uitwerken. Kom eens langs in het atelier om jouw idee├źn te bespreken en smaen te kijken hoe wij jou kunnen helpen.

Dit is een non-toxisch grafiek atelier. Dat wil zeggen dat we steeds op zoek gaan naar de minst gevaarlijk producten voor mens en milieu. Solventen hebben we vervangen door alternatieven als sla-olie en het zeer gevaarlijk salpeterzuur kan je bij ons niet meer vinden.

 

 

Leerkracht

Ellen Bilterest

Lesmomenten

donderdag 18u00 – 21u20
zaterdag 9u00 – 12u20

Info

geen voorkennis vereist
2 lesmomenten gedurende 5 jaar