Textiele kunsten
Volwassenen

In het atelier Textiele Kunsten ontdek je hoe je een eigen beeldtaal kan ontwikkelen binnen het rijke domein van het textiel. Het ambachtelijke aspect en het leren van technieken krijgt hierin een plaats, maar is minder een doel op zich dan in de andere textiele ateliers.

In de zoektocht naar de veelzijdigheid van textiel, het experiment en je eigen taal staat je persoonlijke ontplooiing steeds centraal. In de eerste twee jaren worden een aantal technieken aangeboden in de vorm van opdrachten en workshops, die je onderdompelen in de wereld van vorm, kleur en compositie. Vanaf het derde jaar gaat steeds meer de inhoud primeren. Je start een persoonlijk verhaal waarbij de leerkracht je begeleidt. Stilaan worden de techniek en het materiaal onlosmakelijk gekoppeld aan het beeld en de inhoud. Het maken wordt makend denken.

De werksfeer in het atelier wordt gekenmerkt door onderzoek, experiment, engagement en een voortdurende dialoog over de taal van textiel in al zijn gedaantevormen binnen de beeldende kunsten.

Leerkrachten

Ann De Wolf en Katrien Vandepitte

Lesmomenten

maandag en donderdag

Info

geen voorkennis vereist
2 lesmomenten gedurende 5 jaar