Hoe gaat dat in zijn werk, specialiseren na een vierde graad?

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent succesvol afgestudeerd in de vierde graad van deze discipline
  • Je beschikt over een gezonde portie ambitie en groeipotentieel
  • Je kreeg toelating (bv. van de jury tijdens de eindexpo vierde graad)

 

Lesmomenten

Verspreid over twee lesdagen volg je in totaal acht uur les per week. De lesmomenten worden op dezelfde tijdstippen georganiseerd als de lesmomenten van de vierde graad van dat vak. Daarbovenop organiseren we een aantal workshops, masterclasses of klasuitstappen via (interne of externe) voordrachtgevers, gastdocenten of museumgidsen. De duur van deze kortlopende studierichting is 2 schooljaren.

Doelstellingen

In de kortlopende studierichting specialisatiegraad van Kunstacademie Poperinge werk je onder individuele begeleiding een persoonlijk artistiek project uit binnen je vakgebied. Tijdens deze twee studiejaren leer je excelleren binnen je atelier op vaktechnisch vlak, en ontwikkel je artistieke eigenschappen zoals eigenheid en zelfstandigheid. Die eerste eigenschap houdt in dat je vanuit een persoonlijke thematiek op zoek gaat naar je eigen verhaal. Gaandeweg ontwikkel je dus een eigen beeldtaal waarin een sterk bewustzijn van de hedendaagse artistieke tendensen merkbaar is. De actuele wereld en ieders plaats daarin vormt een belangrijke inspiratiebron, die we onder andere aanreiken via excursies naar musea, galerijen en exposities. Overleg en dialoog met medestudenten en de leerkracht zijn hierbij essentieel. Daarnaast ben je bereid via een reflectieschrift na te denken over je eigen evolutie. De skills om voorgaande aspecten efficiƫnt aan te pakken worden aangereikt via extra klassikale workshops binnen het vak Kunst en Cultuur. Voorbeelden van workshops die aan bod komen zijn Portfolio, Presentatie, Digitale beeldverwerking of Fotograferen van je werk. Vanuit de ambitie om je verder te verdiepen en te verfijnen in de technieken werk je samen met je medestudenten Specialisatie toe naar een Laureatenexpo. Meer nog dan bij de Eindexpo (bij het afstuderen in de vierde graad) ligt de nadruk nu op autonomie en zelfstandigheid. Ook hier presenteer je je afstudeerwerken aan een externe jury.

 

Verschil tussen Specialisatiegraad en Cross-over?

Vraag je je af waar nu precies de verschillen zitten tussen de Specialisatiegraad en Cross-over? Klik dan hier voor een handige overzichtstabel.