Theorie

In dit muzikaal belevingsbad leer je op een creatieve, praktische en vooral speelse manier de muziekinstrumenten en de muzikale begrippen kennen. Je maakt muziek, zingt liedjes, speelt ritmes op kleine instrumenten, beweegt op muziek en leert anderen muzikaal aanvoelen.

Voor piano, gitaar en dwarsfluit kan je vanaf 8 jaar kiezen voor pianolab, gitaarlab en fluitlab. Hierbij is de instrumentles geïntegreerd in één lespraktijk met de groepsvakken muziekatelier en groepsmusiceren. Zo kan je op een groepsgerichte, creatieve manier het instrument leren spelen. Binnen het atelier leer je wat melodie en ritme zijn. Met deze onmisbare muzikale bagage ga je aan de slag tijdens het groepsmusiceren.

In het theoretisch en praktisch basisvak Muziekatelier leer je de geheimen van muziek ontcijferen en partituren lezen. Je leert meer over melodie, ritme, metrum, intonatie en gehoor. Met die muzikale bagage ga je aan de slag tijdens het Groepsmusiceren. Daar zing je, ga je aan de slag met kleine slaginstrumenten en luister je naar de muziek en naar elkaar. Je combineert dit vak met één uur instrument.